Pages

27.7.2009

Myydään lankaa ja addin pyöröpuikkoja!

Edit: myytyjä poistettu.

Lankainventaarion tuloksena löytyi kasa puhumatonta lankaa. Näille pitäisi löytää uudet kodit. Tiedustelut ja ostot osoitteeseen asaotus ätmerkki gmail piste com. Huom! Postikulut lisätään hintaan, ellei toisin ilmoiteta. Langat tulevat kissakodista, jossa kissat eivät saa koskea lankoihin (tosin karvoja voi löytyä siitä huolimatta), sisällä ei tupakoida ja langat on hiljattain saunotettu.



Isoveli viininpunainen, 100g. 7 Veljestä, vaaleanpunainen, 150 g. 7 Veljestä, vaaleanharmaa, 150g. 3 euroa/kerä.



Florica, itsevärjätty, kaksi 50g vyyhtiä. 6 euroa/vyyhti.



Pirta, punainen, kaksi vyyhtiä (100% villaa, 100g/140m). Terra, ruskea (100% villaa, 100g/135m). 3 euroa/vyyhti.



Teddy petrooli 4,5 euroa.
Vaaleanvihreä Huopanen myyty.
Topi, punainen (40% villa, 35% polyakryyli, 25% polyamidi, 100g/181m) 2,5 euroa.

22.7.2009

säätilasta toiseen

(Still-kuva miehen ottamasta ukkosvideosta viime viikolta.)


Ukkonen
(75% villa, 25% nylon, 100 g/400 m)

"Jätä pelko taaksesi tänään
ukkonen
tärisyttää tannerta
mä pakenen"


(Maj Karma: Ukkonen)


Aletiometri
(100% villa, 100 g/100 m)

Näitä on kaksi vyyhtiä, yhteensä siis 200 g. Olin paha ja värjäsin Colinettea. Mutta nyt väri on kivempi. Näihin.


Metarktis
(75% villa, 25% nylon, 100 g/400 m)

"Oletko huomannut?
Magneettinen pohjoisnapa vaihtaa
suuntaa etelän kanssa.
Silti pohjoisessa on aina kylmä
heinäkuussakin kuolema tuulessa."

(Tuvalu: Metarktis)

18.7.2009

feel the energy inside

En voi sanoa pitäväni helteestä, mutta auringosta voi joskus saada inspiraation.

Monenlaiset padat ja kattilat ovat porisseet Lankakirjan henkilökunnan tiloissa (siis kaksiossamme). Keskiviikkona, oranssinpunaisen väripatailun päätteeksi tekaisin meille päivän värejä toisintavan pastakastikkeen.

Ja niitä väripadan tuloksia, olkaa hyvät. Jostain syystä oranssit hukkuvat punaisten sekaan, langat ovat luonnossa hitusen oranssimpia.

Fire walk with me
(75% villa, 25% nylon, 100 g/400 m)


Aurinkotanssi
(75% villa, 25% polyamidi, 150 g/390 m)

Äiti tilasi oranssipunaista lankaa. Tuli ehkä hiukan tummempaa kuin oli tarkoitus, mutta eiköhän tämä kelpaa. Vyyhdit ovat eri kokoiset, sillä pohjana oli eräs purkulanka.


Fire!
(75% villa, 25% polyamidi, 150 g/390 m)

Valmiiksi sekoitettua punaista värilientä jäi pulloon, joten toissapäivänä värjäsin yhden vyyhdin Nallea vielä. Tästä tulee miehelle sukat. :)

14.7.2009

tiskirättiflow

Tänne eksyi tiskirättiflow.

Muutkin saivat osansa flow'sta, tässä ensin rätinneulontaa julkisesti Aleksanterin kirkon liepeillä ystävien hauskuutukseksi. Kuvan otti ystäväni Sahhmi. :) (Joku muuten nauroi taannoin Hello Kitty -laseilleni, ehkä ne eivät olleet tarpeeksi katu-uskottavat radikaaliin kirjoittajatapahtumaan. :D En kyllä aikoinani valinnut näitä merkin, vaan muun ulkonäön perusteella.)

Aika monta rättiä olen saanutkin aikaiseksi:

Mä vaan tykkään tästä mallista. Osaan sen ulkoa, joten vohvelirätti on hyvä ottaa mukaan matkoille jne. neulottavaksi. Olen yrittänyt toisenlaisiakin neuloa, mutta ei vaan nappaa. :D


Lanka ja menekki: Altenburger Handarbeiten Schulgarn, 27 g
Puikot: 3 mm
Muuta: tästä tuli lyhyt ja leveä, kun piti käyttää kaikki loput tuota sinistä puuvillaa. Kuvakin taiteellisesti vinossa. ;D

Lanka ja menekki: Novitan Bambu, yhteensä 59 g
Puikot: 4 mm
Muuta: Kiitos Polymeerille, ostin häneltä muutaman kerän violettia Bambua ja pääsin sen makuun. Harmi etteivät muut värit oikein iske. Kuvassa muuten ero kerran koneessa pestyn (alempi) ja pesemättömän välillä. Tiivistyi aika hurjasti, täytyy muistaa vanutella seuraavat...


Lanka ja menekki: Novita Bambu, yhteensä 50 g (täsmärätit!)
Puikot: 4 mm
Muuta: nappasin unikonvärisen kerän Prismasta mukaan sen paremmin ajattelematta. Kotona hoksasin, että lanka on aivan mummuni väriä.

Luovutin rätit tänään mummulle, kun kävimme kahvilla. Ette muuten kovin usein tule näkemään tällaisia tiskirätti in action -kuvia meidän keittokomerostamme. Sattuneesta syystä...

Rättejä on tulossa lisää, ainakin muutama vielä. Luvassa myös värjäyksiä (kunhan saan aikaiseksi) ja lankainventaario (ks. edellinen).

8.7.2009

värjäyspatojen porinaa odotellessa (+edit)


Hain tällaiset uudet lelut eilen postista. Edit: tilasin siis Dharma Tradingilta, ja voin lämpimästi suositella! Tulivat kahdeksassa päivässä Suomeen ja palvelu erinoimaisen ystävällistä. Isompien määrien (kuten yli 10 ylläolevaa purkkia) ostamisesta sai vieläpä mukavasti alennusta. :) Postikulutkaan eivät kauhean isot olleet.

Saatoin myös tilata eilen siinä euforiassani puoli kiloa sukkalankaa värjäykseen. Mitään en tunnusta.


P.S. Muistakaa kommenttikeskiviikko!

P.P.S. Lisää mainostusta: Pahan Vaatturin blogissa on arvonta!

4.7.2009

My Little Pony custom: Menninkäinen

Ravelryn suomalaisten väriteemavaihdossa piti paketissa olla jotakin kesäistä joka kertoo itsestä. Vaikka, tai ehkä juuri siksi, tein itse myös muutaman silmukkamerkin, päätin yhdistää tähän kesäiseen myös käsityötä. Koska tykkään näperrellä kaikenlaista aikani kuluksi, sellainen kertoo minusta, no, ainakin jotain. :D

Koska parini Villasukka tykkää kulkea metsissä, ajattelin ensin hyödyntää aiempaa ideaani metsänjumalasta/-jumalattareista, mutta totesin, että on turhan riskialtista lähettää sarvekasta ponia Suomen postissa. Niinpä kehittelin Menninkäisen.

Poni on maalattu Citadel-maaleilla, sekoittelin useammasta väristä mielestäni aika onnistuneen vaaleanruskean. Toiselle puolelle maalasin sienen, jonka piti olla jokin tatti, mutta sellaisen väkertämiseen meni hermot hyvin pian (enkä ollut muistanut ostaa keltaista maalia), joten kärpässieni siihen tuli.

Harja on Dollyhairin MLP-harjasta, väri Black Magick, ja häntä on luultavasti seiskaveikkaa, nappasin vain jonkun mustan kerän jämäkerien joukosta. :D



Valitsemani yksisarvisen baitin sarvi oli jossain vaiheessa lähtenyt pois ja siihen oli jäänyt reikä, jonka maskeerasin mielestäni aika hyvin (näin kärsimättömäksi ihmiseksi) piiloon Fimolla. Korvissa taasen oli pari hampaanjälkeä, joka oli hyvä syy hieman suurentaa niitä, myös massalla.

Niin, ja tarvitseehan menninkäinen piponkin! Lanka itsevärjättyä Woolia.



Taakse maalasin saniaisen, joka ei mielestäni täysin onnistunut, mutta Villasukka kehui sitäkin. :) Kaiken kaikkiaan olen poniin tyytyväinen, ja iloinen, että sain kustomoinnin jälleen pyörimään tällä.

--

Luvassa Lankakirjassa lähi(?)aikoina: violetti kausi, asiaa kantapäistä, värjäyspatojen porinaa (odotellessa) ja purettujen lankojen ihmettelyä.