Pages

29.1.2013

fancy some tea on your skirt?

Joskus on Visio, joka vaatisi tiettyä väriä tai materiaalia, mutta retket kangaskauppoihin eivät tuota tuloksia. Tämä käy useimmiten kouluprojektien kanssa.

Joskus on kangas, joka kertoo heti, miksi se haluaa tulla. Yleensä tapahtuu silloin, kun ihan vaan ohikulkumatkalla tai kaverin seuraksi lähtee kangaskauppaan ajatuksena, että eipä sieltä varmaan mitään tartu mukaan. Juu ei, yleensä nämä retket ovat olleet lompakolle tuhoisimpia...

Ja toisinaan käy niin hyvä tuuri, että tulee Valtava Visio, ja kuin sattumankaupalla siihen löytää Juuri Oikeat materiaalit. Ensimmäisestä paikasta, josta etsii materiaalia. (Tosin tällä kertaa se sattui olemaan valtava kangastukku.)

teevärjäys


Viimeksi mainitusta ei vielä sen enempää muuten, mutta tulossa on siis juhlapuku kouluprojektina. Mutta tässä mielenkiintoisessa projektissa olen mm. ommellut puhtaanvalkoisesta lakanakankaasta alushameen - ja sitten sotkenut sen teellä. Tarkoituksella.

27.1.2013

is this the return to Oz?

Muutakin on valmistunut sukkien lisäksi. Muutama ihan perusmyssy jo kesällä, samoin yksi huivi.

starryoz
Dream in Color Starrysta valmistui kolmas In the Land of Oz -huivi sen jälkeen, kun lanka oli yrittänyt olla jo vaikka mitä muuta. Huivin mannekiinina toimii gargoylekokoelmaani täydentämään kesällä äidiltä muuttanut aavistuksen isompi yksilö, joka vartioi sitä kirjahyllyä, jossa ovat kaikki suosikkini.

vartija


Myös keltainen Fifi ja Daybreak tulivat valmiiksi, mutta eivät ole päässeet kuviin.

Muuta: olen ollut Kuitupitoisissa kokoontumisajoissa sekä joulun välipäivinä ihan kotikaupungin kehruumiitissä (jälkimmäisessä jo Katariinan kanssa). Olen osallistunut yhteen vaihtoon, josta sain ihanan paketin. Olen ollut työssäoppimassa ja päässyt samalla kurkistamaan puvustuksen maailmaan. Olen lähettänyt runokokoelmaani kustantajille. Ja juuri nyt on meneillään toisiksi viimeinen rutistus koulussa. (Itse asiassa tätä kirjoittaessani pitäisi oikeasti tehdä portfoliota...) Kohta sekin loppuu, hurjaa.

25.1.2013

puettiin kultaan, purppuraan ja esiteltiin kaikille

On täällä neulottukin. Syksyllä iski vanha kunnon sukatus. Kaikista sukista ei ehtinyt ottaa kuvaa edes keskeneräisinä, mutta tässä jotain.

pimeapuoli
Ihan perussukat varpaista aloittaen ja ihan vaan mulle. :D Lankana Yarngrimoire BFL Supersock, tämä vyyhti jäi itselle ihan värjäysvirheen takia ja sai nimekseen Kyyn pimeä puoli.


socks
Toiset ihan perussukat, aavistuksen lyhyemmällä varrella vain. Lanka on Wool Therapyn Solace Sockia, väri Dark&Twisty.

socks
Sitten jotain vähän erikoisempaa: täysmerinoiset sukat, eikä edes ihan perussukat! Malli on kuitenkin omasta päästä sovellettu. Meiningillä: "oho, kärjestä tuli vähän liian leveä - väännänpä sivuihin palmikot ettei tartte purkaa". Näistä tuli kotihissuttelusukat. Lanka on ihanaa Lai-la-lai Yarnzin Merino Sockia


socks
Sitten jotain vielä erikoisempaa: ihan ohjeesta neulotut sukat! Hermione's Everyday Socks on tosi kiva malli, teen varmaan toistekin. Lankana näissä Little Red Bicyclen Tandem Sock.


socks
Miestäkin pitää sukittaa. Taannoin Tico Ticon loppuunmyyntilaarin äärellä käyty keskustelu miehen kanssa: "Valkkaa tuolta laarista joku kerä ni teen sulle sukat." (Mies ottaa sokkona laarin pohjalta jonkun, joka osoittautuu violettiraidalliseksi) "Hei tätähän mä sillon kerran kattelin Anttilassa. Tästä väristä tulee mieleen se yks vanha kuusnepapeli." ("Ahaa", vastasi neuloja, joka ei ollut koskaan c64:sta edes nähnyt...)

Lanka siis Tico Ticoa, ja ihan perussukat varresta alkaen kokoa 42.


socks
Toiset sukat miehelle. Valmistuneista ei ole kuvaa, mutta tämä on Zwerger Garnin paksumpaa Opalia. Värin nimi on Momo, joten vaikka en yhtään tykännyt väreistä, oli pakko ostaa lanka miehen sukiksi. ;)


socks
Sitten jo toiset ohjeesta tehdyt sukat! Nämä - kuten muistaakseni Hermionetkin - käänsin varpaista ylöspäin, simppeli kuvio oli juuri passeli siihen. :) Malli on Sherlock Holmes -inspiroitunut Sign of Four, ja lanka Western Sky Knitsin Aspen Sockia, jonka väri Chocolate Teal toi ihan mieleen Uuden Sherlockin asunnon.

24.1.2013

päin hiljaisuuden ääniä

"näin sidottuna pyörään
sen laidoilla eläinten radat
sen akselilla aurinko
puolilla hämärän pedot"

Lady Katherine Brass-Heart

Tottelee nimeä Katariina (tai hienommin Lady Katherine Brass-Heart, koska mies kutsui sitä jo ennen ostosta steampunk-rukiksi, ja koska siinä on oikeasti messinkinen "sydän"). Saapui minulle marraskuussa, ja pois en vaihtaisi.  (Paitsi, että salaa haaveilen matkakokoisesta rukista, mutta hys, ei kerrota sitä Katariinalle.)

Valitettavasti koulu ja elämä hidastavat toistaiseksi kehräystahtia. Asiaan vaikuttaa myös ehkä seikka, että Katariinalla saan ihan oikeasti jo ohutta säiettä, joten kehrääminenkin kestää kauemmin...

Osa kehruista on vielä kuvaamattakin, mutta tässä ohuimmat:

Blissful
Noin 375m, vähän yli 100 g, navajokerrattu. Ihan tarkkoja speksejä tästä en nyt muista, ja lanka meni äidille synttäri- ja joululahjaksi. Kuitu on Pulukaton BFL:ää, väri Blissful, joka näytti aivan erilaiselta Etsyn kuvassa, ja kaikki se ihana syksyinen kirkkaus katosi tuonne beigen ja valkoisen sekaan kehrätessä. Mutta äiti rakastaa tätä!

Tuli kevät, neitonen
Tässä taas on pohjalla oma värjäys, kuitu on superwash BFL:ää, joka alkaa olla on ihan lempikuituni tällä hetkellä. :) Tästä tuli huisan ohutta säiettä, mutta suht tiukaksi kehrätyn säikeen ja lähestulkoon ylikierteen puolelle lipsahtaneen navajoinnin takia metrejä "vain" n. 470/120 g (eli n. 390m/100g). Neulon tästä juuri huivia 3,5 mm puikoilla, ja tulee mukavan rentoa neulepintaa.

"oli kirja siinä sanottiin
ja iltaisin taloissa puhuttiin
että tästä on paha mennä enää
että tästä ei ihminen pääse
on jääminen tähän saa istua pölyyn
ajatella sanoin ajatella kuvin
jotka katsovat itseään
saa unohtaa mikä oli


tai voi katariinanpyörässä
sidottuna käsistä
aivan hitaasti kääntyä
päin hiljaisuuden ääniä" 

(CMX: Katariinanpyörä, san. A.W. Yrjänä)

(P.S.: Seuraavien päivien aikana luvassa joitakin välähdyksiä menneeltä ajalta - ja vähän tulevastakin.)